5 gode råd før du optager et kviklån

Det er let at lade sig friste af de mange lånetilbud, vi møder i vores dagligdag. Der er konstant reklamer i både TV og radio for diverse kviklånsudbydere. Når udbyderne tilbyder hurtig udbetaling og omkostningsfrie lån i de første 30 dage, er det nemt at lade sig rive med og få udfyldt en låneansøgning først. Betaler du ikke kviklånet af i løbet af kort tid, kan det hurtigt blive dyrt. Derfor giver det af gode grunde mening at tænke sig om, før man optager et kviklån via kviklanet.dk.

Find kviklånets pris

Når du har fundet et eller flere kviklån, som du gerne vil ansøge, skal du finde kviklånets pris. Den finder du ved at kigge i låneaftalen, hvor du skal se nærmere på nøgletal som ÅOP, samlede kreditomkostninger og ikke mindst tilbagebetalingen. Her vil du kunne se, hvor mange penge du i alt skal betale tilbage.

Brug ikke kviklånet til at betale gæld tilbage

Et kviklån er ikke beregnet til at være et såkaldt samlelån, hvor du samler din gæld hos en kreditor. Det vil et kviklån ganske enkelt være dyrt til. I stedet bør du søge hjælp hos din bankrådgiver eller et specialiseret firma. Alternativt kan du finde et samlelån, der rent faktisk kan nedsætte omkostningerne på din gæld. Har du meget klatgæld, vil det scenarie ikke være helt urealistisk. Det vil sjældent være tilfældet ved et ”almindeligt” kviklån.

Hvilke andre muligheder har du?

Før du stifter ny gæld i form af et kviklån, giver det god mening at undersøge dine andre alternativer til et lån. Har du for eksempel en kassekredit, du kan gøre brug af i stedet? Det kan også være, at du blot kan spare penge op i stedet, hvis du ønsker at forbruge pengene. Vær kreativ i din tankegang – måske kan du tage lidt ekstra timer på arbejdet?

Giv dig selv betænkningstid

Selvom der er 48 timers betænkningstid på mange kviklån, så er det en god idé at give dig selv 1-2 dages betænkningstid, før du overhoved ansøger om lånet her. Svartiden i dag er rigtig hurtig, og det er nemt at lade sig friste. Tag en tænkepause før du tager et kviklån. Husk altid at læse Om os på de forskellige hjemmesider inden du vælger hvilken udbyder du går med.

Hvilke konsekvenser har det for din økonomi?

Tager du et større kviklån, kan det have en stor indvirkning på din økonomi. Løbetiden er ofte kort på kviklån, fordi du med stor sandsynlighed skal finde et relativt stort beløb op af lommen hver måned, når du skal afdrage på lånet. Det er ikke ualmindeligt, at renten på kviklån kan være på op mod 20%. Herudover kommer gebyrer. Det kan altså hurtigt blive mange penge, du betaler udelukkende i omkostninger.